Het werkgebied voor de wespenbestrijding van Faunacontrol ligt in midden- en westbrabant.

Het bestrijdingsgebied van Faunacontrol beslaat de volgende plaatsen en gemeentes: Bavel, Bosschenhoofd, Breda, Den Hout nb, Dorst, Drimmelen, Etten-Leur, Fijnaart, Galder, Geertruidenberg, Heijningen, Hoeven, Hooge Zwaluwe, Kaatsheuvel,  Klundert, Lage Zwaluwe, Langeweg, Loon op Zand, Made, Moerdijk, Molenschot, Noordhoek, Oosteind, Oosterhout nb, Oud Gastel, Oudemolen nb, Oudenbosch, Prinsenbeek, Raamsdonk, Raamsdonksveer, Roosendaal, Rijsbergen, Rucphen, Sprang-Capelle, Sprundel,  St Willebrord, Stampersgat, Standdaarbuiten, Terheijden, Teteringen, Ulvenhout, Waalwijk, Wagenberg, Waspik, Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Zundert.

Klik hier voor de contactgegevens

Categorie: Bestrijding van wespen

FAUNACONTROL RAADT IEDEREEN AF WESPENNESTEN ZELF TE BESTRIJDEN!

WILT U HET TOCH ZELF PROBEREN, DOE HET DAN ZO VEILIG MOGELIJK EN LEES DEZE AANDACHTPUNTEN GRONDIG!

 

WANNEER DE WESPEN U AANVALLEN EN U MEERDERE KEREN STEKEN, KAN DIT LEIDEN TOT EEN ANAFYLACTISCHESHOK MET MOGELIJK DE DOOD TOT GEVOLG!


 • Ga nooit in de aanvliegroute van het nest staan. Dit roept bij de wespen een irritatie op. Ze worden dan agressief en kunnen gaan steken!
 • Stop de opening van het nest (daar waardoor de wespen in en uit vliegen) nooit dicht! De wespen zullen net zolang zoeken en knagen, tot ze een andere uitgang hebben gevonden. Op die manier kunnen er dus grote aantallen naar binnen komen. Met alle gevolgen van dien!
 • Gebruik enkel een middel bestemd voor het bestrijden van wespen! Lees  goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking en volg deze ook zeer strikt op!
 • Begin met de bestrijding als de schemer valt/ tegen dat het bijna donker is! Praktisch alle wespen trekken zich namelijk voor de schemer terug in hun nest. Dit vergroot de kans dat u het gehele nest doodt. U verkleint eveneens de kans om gestoken te worden door wespen die terugkeren naar het nest!
 • Gebruik bij het bestrijden NOOIT een (zak)lamp! Dit activeert de wespen die rusten in het nest. Ze zullen massaal op het licht afkomen!
 • Draag beschermende kleding: Lange mouwen, lange broek, draag handschoenen en dek uw nek af. Wespen die terugkeren naar het nest en u hier bezig zien, zullen u van achter in de nek en op het hoofd aanvallen PAS HIER VOOR OP!
 • Indien u zelf een nest wil bestrijden, zorg er dan ten alle tijde voor dat u makkelijk en snel kunt vluchten voor het geval het misgaat! Indien u de opening van het nest niet zonder ladder of klimmiddelen kan bereiken, blijf er dan af en bel een gediplomeerde bestrijder!
 • Als er zich tijdens de schemer wespen bevinden buiten het nest (bijv. onder een dakgoot) laat de bestrijding dan ook over aan een specialist!
 • bent u allergisch voor wespengif of hebt u het vermoeden allergisch te zijn DOE HET DAN NIET ZELF. De gevolgen zijn niet te overzien!

 

Faunacontrol draag op geen enkele manier verantwoordelijkheid voor het gebruik van deze tips!

Faunacontrol adviseert u beroep te doen op een gediplomeerde bestrijder. Wespenbestrijding is een serieuze zaak en geen spannend avontuur!!

 

Voor een veilige wespenbestrijding met 100% schriftelijke garantie klik hier.......

 

 

Categorie: Bestrijding van wespen

Bij het aantreffen van een wespennest adviseren wij ALTIJD het nest te bestrijden.

Indien u dit namelijk niet doet is de kans zeer groot dat de overwinterende koninginnen van dat wespennest (tussen de 30-35 stuks) in het volgend jaar nieuwe wespennesten gaan maken in de buurt van het oude wespennest.

Het gevolg is dan dat u zeer waarschijnlijk weer een nieuw wespennest heeft en zeer reëel is dat kans dat u er zelfs meerdere heeft in de omgeving van het “oude” wespennest.

Gevolg, een groter gevaar van meerdere wespennesten en hogere kosten bij het bestrijden van deze wespennesten!

Bij het aantreffen van een wespennest kunt u twee zaken doen:

 • Het zelf bestrijden met daarvoor geschikte bestrijdingsmiddelen welke voor particulieren te verkrijgen zijn.
  Hieraan zit echter een zeer groot risico op een verkeerde afloop! Zo is het maar de vraag of u het nest ook zelf bestreden kunt krijgen?
  En bij een verkeerde inschatting kunt u meerdere keren gestoken worden met alle gevolgen van dien!

  DAAROM RADEN WIJ AF DIT ZELF TE DOEN. Klik hier voor meer informatie over doe-het-zelf bestrijdingen.
 • Het nest laten bestrijden door een gediplomeerde bestrijdingstechnicus.
  Naast het feit dat wij exact weten wat wij wel en niet moeten doen om het nest goed en veilig te kunnen bestrijden geven wij ook 100% schriftelijke garantie dat het nest goed en veilig is bestreden en dat deze in dit wespenseizoen ook niet meer terug komt.

  Verder kunnen wij alle wespennesten bestrijden zonder hiervoor dingen open te moeten maken of te slopen.
  Door middel van onze gespecialiseerde apparatuur kunnen wij op de meest moeilijk plaatsen de wespen bereiken en bestrijden.

  Voor meer info over onze bestrijdingsmogelijkheden klik hier…
Categorie: Bestrijding van wespen

De medewerkers van Faunacontrol weten door opleiding en ervaring welke middelen en methoden de beste zijn om een wespennest veilig, snel en goed te bestrijden.

Faunacontrol gebruikt  gespecialiseerde apparatuur om te voorkomen dat er opengebroken of gesloopt moeten worden om het nest te bereiken.

Ons motto is: "Als de wespen in het nest kunnen, kunnen wij dat ook!"

Faunacontrol kan wespen op drie verschillende manieren bestrijden:

 1. met poeder
 2. met vloeistof
 3. met gas/ nevel

De manier waarop we een nest bestrijden, is zowel afhankelijk van de situatie waarin het wespennest zich bevindt, als van de omstandigheden waarin er bestreden moet worden.

Alle middelen die door Faunacontrol gebruikt worden zijn op professionele basis toegelaten voor het bestrijden van wespen in Nederland.

Voor een veilige, verantwoorde en snelle wespenbestrijding met 100% garantie klik hier!

Categorie: Bestrijding van wespen